Overige video's

Aardbeien-timbaaltjes
Aardbeien-timbaaltjes
(2)

Aardbeien-timbaaltjes

Aardbeien, wie houdt er niet van? Maak eens aardbeien-timbaaltjes met witbrood, aardbeien, suiker en slagroom. Meer heb je niet nodig! De ingrediënten voor dit lekkere recept heb je waarschijnlijk al in huis.
Categorie desserts
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 360 kcal
Koolhydraten 55 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
8 g
Vezels 3 g
Zout 0,6 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Houd 2 sneetjes brood apart. Steek uit de overige sneetjes 4 rondjes die passen op de bodem van de timbaaltjes en 4 rondjes als dekseltjes.
  2. Maak de aardbeien schoon en houd er een paar apart voor de garnering. Bekleed de timbaaltjes met folie en leg de broodrondjes op de bodem. Snijd de rest van het brood in repen en bekleed de zijkant ermee. Druk goed aan.
  3. Halveer de aardbeien en kook ze met de suiker 2-3 minuten zachtjes op een lage stand, tot de suiker is opgelost. Maal een beetje peper erover. Schep het fruit in de timbaaltjes. Leg de brooddekseltjes erop en druk een beetje aan.
  4. Dek af met folie en zet iets zwaars erop, bijvoorbeeld een glas of blik. Zet de timbaaltjes een nacht of minimaal 4 uur in de koelkast. Stort voor het serveren op een bord en verwijder het folie. Garneer met de slagroom en overige aardbeien.

Bereidingstip

Combineer voor deze aardbeien-timbaaltjes de aardbeien ook eens met blauwe bessen.

Vervang witbrood in dit recept ook eens door krentenbrood of brioche.

Voedingswaarde p.p.
Energie 360 kcal
Koolhydraten 55 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
8 g
Vezels 3 g
Zout 0,6 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.