Overige video's

Aardbeien-tartelettes
Aardbeien-tartelettes
(7)

Aardbeien-tartelettes

Een aardbeientaartje is favoriet bij iedereen. Met dit vrolijke gebak haal je de lente in huis. Leuk om je visite mee te verrassen.
Categorie gebak
Personen 12 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 24 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
17 g
Vezels 1 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Kneed 200 gram bloem, het amandelmeel, de poedersuiker, boter en een snuf zout tot een kruimelig deeg. Voeg vervolgens het ei toe en kneed tot een soepel deeg. Maak een bal van het deeg en verpak in vershoudfolie. Laat minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 170ºC. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot circa 4 mm dik. Neem een uitsteker die iets groter is dan de taartvormpjes. Steek plakjes deeg uit en bekleed de taartvormpjes hiermee. Snijd de overtollige randjes deeg weg en prik gaatjes in de bodem. Bak de taartbodems in de oven in circa 12 minuten gaar en goudbruin en laat goed afkoelen.
  3. Klop de slagroom met de vanillesuiker en mascarpone luchtig. Schep de mascarpone op de taartbodems. Snijd de aardbeien in stukjes en verdeel over de tartelettes.

Bereidingstip

Geen amandelmeel? Maal voor dit recept blanke amandelen fijn in een keukenmachine.

Voedingswaarde p.p.
Energie 380 kcal
Koolhydraten 24 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
17 g
Vezels 1 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.