Overige video's

Aardbeien-panna cotta

4 gemiddeld desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 210 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
9 g
Vezels 0 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten Aardbei (120)

Bereiden

  1. Week de gelatine circa 5 minuten in koud water. Verwarm de room in een pan met de suiker tot de suiker is opgelost. Neem de pan van de warmtebron.
  2. Pureer 125 gram aardbeien en zeef de puree. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de warme room.
  3. Roer zachtjes tot de gelatine is opgelost. Voeg de helft van de room toe aan de aardbeienpuree en roer goed.
  4. Leg 4 glaasjes schuin in de koelkast, ondersteund door een prop keukenpapier. Giet de aardbeien-panna cotta in de glaasjes, bijna tot de rand.
  5. Laat de panna cotta zo schuin circa 2 uur opstijven in de koelkast. Verwarm het witte panna cotta-mengsel en laat niet koken.
  6. Giet dit mengsel bij de yoghurt en voeg eventueel amandelaroma toe. Zet de glaasjes rechtop en giet het witte mengsel voorzichtig in de glaasjes.
  7. Laat de panna cotta rechtop nog 2 uur volledig opstijven in de koelkast. Houd 4 aardbeien apart en pureer de rest van de aardbeien.
  8. Verdeel deze puree over de panna cotta. Garneer met een aardbei en muntblaadjes.

Wijnadvies

Moscato d'Asti of een prosecco smaakt heerlijk bij dit nagerecht.

Voedingswaarde p.p.
Energie 210 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
9 g
Vezels 0 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten Aardbei (120)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.