Overige video's

Aardbeien mud cake met witte chocolade

Voedingswaarde p.p.
Energie 465 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
17 g
Print

Bereiden

  1. Houd 8 mooie aardbeien achter voor garneren. Snijd de rest in kleine stukjes. Doe ze in een kom en bestrooi met de vanillesuiker en citroensap en rasp.
  2. Snijd de helft van de cake in 12 gelijke plakjes. Verkruimel de rest boven de aardbeienstukjes en vermeng dit goed met elkaar.
  3. Bekleed de cakevorm met vershoudfolie. Bekleed de bodem met 4 plakken cake. Schep hierop de helft van het aardbeien-cakemengsel.
  4. Leg hierop weer 4 plakken cake, druk ze goed aan en vul af met de rest van het aardbeien-cakemengsel. Dek dit af met de laatste plakjes cake en druk alles nogmaals goed aan. Dek af met de folie en laat in de koelkast minimaal 2 uur intrekken.
  5. Verwarm de slagroom zachtjes en laat de witte chocolade al roerende erin smelten.
  6. Neem van de warmtebron zodra de meeste stukjes zijn opgelost en roer door tot alles goed gesmolten is tot een dikke gladde massa.
  7. Stort de cake op een schaal en bestrijk deze met de chocoladeroom.
  8. Decoreer met de apart gehouden aardbeien en blaadjes verse munt. Laat nog 10 minuten opstijven en snijd dan in dikke plakken.
Voedingswaarde p.p.
Energie 465 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
17 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.