Overige video's

Aardbeien-eclairs
Aardbeien-eclairs
(4)

Aardbeien-eclairs

Categorie gebak
Personen 12 stuks
Chef uitdagend
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 260 kcal
Koolhydraten 24 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
10 g
Vezels 1 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Smelt de boter met ½ theelepel zout en 175 ml water op een lage stand. Breng daarna aan de kook en voeg in één keer de bloem toe.
  2. Roer 3 minuten stevig met een houten lepel tot er een samenhangende bal ontstaat die loslaat van de zijkant van de pan. Neem de pan van de warmtebron en mix 1 minuut tot de deegmassa iets is afgekoeld.
  3. Klop een voor een de eieren erdoor tot een glanzende, niet te slappe massa. Controleer de dikte van het mengsel door er een streep in te trekken met een houten lepel (als de streep zich langzaam vult met deeg heb je genoeg eieren gebruikt. Voeg anders nog een beetje extra eiwit toe).
  4. Vul de spuitzak met het deeg en spuit 4 nopjes van deeg onder de hoeken van het bakpapier op de bakplaat, zodat het papier niet verschuift. Spuit met voldoende afstand circa 12 strepen van 10 cm lang op de bakplaat.
  5. Bak deze eclairs 14-15 minuten in het midden van de oven (open de oven niet tijdens het bakken). Verlaag dan de oventemperatuur naar 170ºC.
  6. Zet de ovendeur op een kiertje en laat een beetje stoom ontsnappen. Sluit de deur en bak nog 13-15 minuten verder tot de eclairs lichtbruin en licht krokant zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.
  7. Prak voor de vulling de helft van de aardbeien. Meng deze puree door de mascarpone.
  8. Halveer de eclairs in de lengte. Schep de mascarpone in de spuitzak en spuit een laagje op de onderste helften van de eclairs.
  9. Verdeel de aardbeien, eventueel gehalveerd, erover. Leg de bovenste helften erop. Meng poedersuiker met citroensap en eventueel enkele druppels rode voedingskleurstof tot een glazuur en bestrijk de bovenkant van de eclairs ermee.
Voedingswaarde p.p.
Energie 260 kcal
Koolhydraten 24 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
10 g
Vezels 1 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.