Overige video's

Aardbeien-crostata

Op zoek naar een recept voor crostata? Crostata is typisch Italiaans gebak. Deze aardbeien-crostata heb je in 15 minuten gemaakt, waarna hij nog 40 minuten in de oven moet. Binnen een uur staat deze lekkere taart op tafel!
Voedingswaarde p.p.
Energie 415 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
19 g
Vezels 1 g
Zout 0,4 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg het bladerdeeg op het bakpapier in de taartvorm. Prik de deegbodem in met een vork. Leg een stuk bakpapier op het deeg met daarop de blindbakvulling. Bak de bodem 10-12 minuten in het midden van de oven.
  2. Snijd 200 gram aardbeien in kwarten. Meng de mascarpone met de eieren, basterdsuiker en stukjes aardbei. Neem de deegbodem uit de oven en verwijder de blindbakvulling en bakpapier. Verdeel het mascarponemengsel over de bodem en bak de bodem met vulling nog 30 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen.
  3. Snijd de overige aardbeien kleiner en verdeel over de taart, maal een beetje peper erover en garneer met basilicum.
Voedingswaarde p.p.
Energie 415 kcal
Koolhydraten 22 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
19 g
Vezels 1 g
Zout 0,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.