Overige video's

Aardbei-tiramisu

8 gemiddeld desserts
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 385 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
3 g
Vezels 3 g
Zout 0,1 g

Bereiden

  1. Houd enkele aardbeien apart voor de garnering en verwijder de kroontjes van de overige aardbeien. Pureer 200 gram aardbeien met 25 gram poedersuiker.
  2. Meng de Griekse yoghurt met de mascarpone en de rest van de poedersuiker. Meng 1 eetlepel likeur door de vanillevla.
  3. Snijd de cake in dunne plakken en leg een laagje cake op de bodem van de schaal. Besprenkel met wat likeur.
  4. Schep daarop een laag van het mascarponemengsel met daarop een laagje aardbeienpuree. Leg een laagje cake erop en besprenkel weer met likeur.
  5. Verdeel de vanillevla erover. Snijd aardbeien in plakjes en verdeel deze erover.
  6. Leg daarop een laagje cake en besprenkel licht met likeur. Verdeel de rest van het mascarponemengsel erover en zet de schaal circa 2 uur in de koelkast.
  7. Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en vul de spuitzak ermee. Garneer de tiramisu met de achtergehouden aardbeien en toefjes slagroom.

Bereidingstip

Neem voor deze aardbei-tiramisu ook eens lange vingers in plaats van cake.

Voedingswaarde p.p.
Energie 385 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
3 g
Vezels 3 g
Zout 0,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.