Overige video's

Aardappeltaart

4 eenvoudig bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
14 g
Hoofdingrediënten Aardappel (121) Rookworst (22)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de aardappelplakjes circa 3 minuten in ruim water met zout. Giet ze af en laat uitgespreid uitstomen.
  2. Verdeel de plakjes aardappel dakpansgewijs over de vorm. Als je rookworst in huis hebt, kun je die in plakjes tussen de aardappelen verdelen. Strooi wat zout, peper en eventueel nootmuskaat over de aardappelen.
  3. Heb je spekblokjes, bak deze aan op middelhoge stand en voeg de Provençaalse kruiden toe. Verdeel over de aardappelen.
  4. Klop de eieren los met de melk en giet dit mengsel over de aardappelen met spek of rookworst. Schud wat met de vorm zodat het ei zich goed tussen de aardappelen verdeelt.
  5. Bak de taart in circa 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  6. Lekker met een salade.

Bereidingstip

Ook lekker zonder vlees maar met bijvoorbeeld kaasrestjes.

Zonder de rookworst en spekjes is dit een vegetarisch gerecht.

Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
14 g
Hoofdingrediënten Aardappel (121) Rookworst (22)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.