Overige video's

Aardappeltaart met rozemarijn en pancetta

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 445 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
9 g

Bereiden

  1. Kook de aardappelen in circa 15 minuten half gaar in de schil. Laat ze enigszins afkoelen en pel ze dan.
  2. Verwarm ondertussen 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui op lage stand circa 5 minuten.
  3. Voeg de rozemarijn en pancetta toe en bak nog 2 minuten mee op lage stand. Breng de uien op smaak met zout en peper.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappelen in dunne plakjes en leg de helft dakpansgewijs in de ovenschaal. Bestrooi licht met zout en peper en verdeel de ui en pancetta hierover. Dek dit weer dakpansgewijs af met de rest van de aardappelplakjes. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met zout en peper en nog wat rozemarijnnaaldjes.
  5. Bak de aardappeltaart in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Voedingswaarde p.p.
Energie 445 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.