Overige video's

Aardappelspiesjes met laurier en rode ui

4 eenvoudig bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 175 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
1 g
Vezels 3 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten Vastkokende aardappel (124)

Bereiden

  1. Kook de aardappels in de schil circa 5 minuten voor. Giet af, laat uitlekken en afkoelen.
  2. Snijd de aardappels in gelijke blokjes van circa 3x3 cm. Snijd de uien in kwarten. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  3. Klop in een grote kom de olie met wat (grof) zout, peper, een snufje van de specerijen en het citroensap door elkaar. Schep de aardappelblokjes en uien erdoor.
  4. Steek steeds 2 stukken ui en 1 laurierblaadje afgewisseld met blokjes aardappel aan een spiesje. Leg de spiesjes naast elkaar op de bakplaat en rooster ze in het midden van de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin.
  5. Keer de spiesjes na 15 minuten oventijd. Lekker met crème fraîche.

Bereidingstip

Gebruik je satéprikkers? Week deze dan eerst in water om verbranden te voorkomen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 175 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
1 g
Vezels 3 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten Vastkokende aardappel (124)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.