Overige video's

Aardappelsouffleetjes met kaas

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 510 kcal
Koolhydraten 28 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
23 g

Bereiden

  1. Kook de aardappels in 15-20 minuten gaar en giet af. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Voeg de room, 75 gram boter, zout, peper en nootmuskaat toe aan de aardappels en stamp tot een puree. Laat afkoelen.
  3. Smelt de rest van de boter en vet de souffléschaaltjes goed in. Bestuif de schaaltjes met bloem.
  4. Splits de eieren. Klop 3 eiwitten in een vetvrije kom met een snufje zout stijf.
  5. Meng de geraspte kaas en 2 eidooiers door de aardappelpuree. Spatel het eiwit in gedeeltes luchtig erdoor.
  6. Vul de souffléschaaltjes met dit mengsel en strijk de bovenkant glad. Ga met een vinger langs de randen van de schaaltjes en veeg daar een dun laagje puree weg, zo rijzen de soufflés beter. Bak ze in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
  7. Open de ovendeur pas aan het eind van de baktijd, anders zakken de soufflés in. Serveer de aardappelsouffleetjes met kaas direct.

Bereidingstip

Voeg een mespuntje kerriepoeder toe aan de aardappelpuree in dit recept.

Voedingswaarde p.p.
Energie 510 kcal
Koolhydraten 28 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
23 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.