Overige video's

Aardappelpuree met tomaten

4 eenvoudig bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 460 kcal
Koolhydraten 45 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
15 g
Hoofdingrediënten Tomaat (216)

Bereiden

  1. Snijd de aardappels in stukken. Kook ze in ruim water met een schep zout in circa 20 minuten gaar. Giet ze af in een vergiet en doe ze terug in de pan.
  2. Verwarm de melk en de boter in de magnetron (2 minuten op 400 Watt). Stamp de aardappels goed fijn of gebruik een pureeknijper. Giet de warme melk en boter er geleidelijk bij en klop dit er met een houten lepel stevig doorheen. De puree wordt dan luchtig en romig. Voeg naar eigen smaak peper en nootmuskaat toe.
  3. Bak de tomatenblokjes in een paar eetlepels olijfolie met wat zout en oregano of Italiaanse tuinkruiden.
  4. Voeg hier een klein blikje tomatenpuree aan toe en verwarm dit een paar minuten mee. Roer dit sausje door de hete puree.
Voedingswaarde p.p.
Energie 460 kcal
Koolhydraten 45 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
15 g
Hoofdingrediënten Tomaat (216)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.