Overige video's

Aardappelpuree met knoflook en gefrituurde peterselie

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 275 kcal
Koolhydraten 40 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
2 g

Bereiden

  1. Snijd de aardappelen in gelijke stukken en zet ze op met water en een schepje zout. Kook ze in circa 20 minuten gaar.
  2. Verwarm ondertussen de olie en fruit hierin de knoflook tot hij gaat geuren. Schep de knoflook uit de olie en houd apart.
  3. Frituur de krulpeterselie in porties heel kort in de hete olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bewaar de olie.
  4. Giet de aardappelen af en stamp ze met de warme melk smeuïg en glad. Giet de warme olie en knoflook erbij en klop de puree met een houten lepel luchtig. Breng goed op smaak met zout en peper. Verkruimel de gefrituurde peterselie erover.
  5. Lekker met gehaktballen of met gebakken vis.

Variatie

In plaats van peterselie is gefrituurde basilicum, tijm of salie ook heel lekker.

Voedingswaarde p.p.
Energie 275 kcal
Koolhydraten 40 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.