Overige video's

Aardappelpuree met bruine boter
Aardappelpuree met bruine boter
(0)

Aardappelpuree met bruine boter

Aardappelpuree met een Amerikaanse twist: met bruine boter! De notmuskaat geeft extra veel smaak aan de puree. Eet smakelijk!
Categorie bijgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 675 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
33 g
Vezels 5 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verwarm de boter op middelhoge stand tot de melkdeeltjes bruin worden en de boter nootachtig geurt. Neem de pan van de warmtebron en zet in de koelkast. Verwarm de melk met het laurierblaadje.
  2. Kook intussen de aardappels gaar en stamp tot een grove puree. Verwijder het laurierblaadje uit de melk, giet de melk bij de aardappels en stamp glad. Giet driekwart van de bruine boter bij de puree en roer goed.
  3. Schep de puree op borden of in een grote schaal. Maak een kuiltje in het midden en giet hierin de rest van de bruine boter. Bestrooi met de nootmuskaat en bieslook.
Voedingswaarde p.p.
Energie 675 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
33 g
Vezels 5 g
Zout 0 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.