Overige video's

Aardappelpuree met blauwe kaas

4 eenvoudig bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 520 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
21 g
Hoofdingrediënten Roquefort (25) Gorgonzola (63)

Bereiden

  1. Snijd de aardappels in stukken. Kook ze in ruim water met een schep zout in circa 20 minuten gaar. Giet ze af in een vergiet en doe ze terug in de pan.
  2. Verwarm de melk en de boter in de magnetron (2 minuten op 400 Watt). Stamp de aardappels goed fijn of gebruik een pureeknijper. Giet de warme melk en boter er geleidelijk bij en klop dit er met een houten lepel stevig doorheen. De puree wordt dan luchtig en romig. Voeg naar eigen smaak peper en nootmuskaat toe.
  3. Verkruimel de blauwe kaas en roer deze op het laatste moment door de hete puree zodat het maar een beetje smelt.
Voedingswaarde p.p.
Energie 520 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
21 g
Hoofdingrediënten Roquefort (25) Gorgonzola (63)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.