Overige video's

Aardappelpizza met tonijn

Zin in zelfgemaakte pizza? Maak eens een pizzabodem van aardappel, ui en eieren en beleg hem met tonijn, paprika en courgette. Een feestje op je bord! Een ideaal recept voor jouw pizza party.
Voedingswaarde p.p.
Energie 1080 kcal
Koolhydraten 80 g
Eiwit 47 g
Vet
Waarvan verzadigd
60 g
21 g
Vezels 12 g
Zout 3,1 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Meng de rösti met de ui, tijm, mais, eieren, de helft van de geraspte kaas, zout en peper. Vorm van dit mengsel 2 pizzabodems op het bakpapier op de bakplaten. Bak deze bodems 5-10 minuten in de oven.
  2. Bestrijk de bodems met een laagje pastasaus en bestrooi met Provençaalse kruiden. Verdeel de paprika, courgette en tonijn erover.
  3. Bestrooi 1 pizza met de rest van de geraspte kaas en sprenkel olijfolie over de andere pizza. Bak beide pizza's circa 20 minuten in het midden van de oven.
  4. Serveer de kaaspizza warm met de helft van de sla en besprenkel met een scheutje olijfolie. Laat de andere pizza afkoelen voor dag 2.

Bereidingstip

Maak op dag 2 een koude aardappelpizza met geitenkaas. Verdeel 150 gram geitenkaas en geknipte tuinkers over de pizza. Serveer met de rest van de sla.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1080 kcal
Koolhydraten 80 g
Eiwit 47 g
Vet
Waarvan verzadigd
60 g
21 g
Vezels 12 g
Zout 3,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.