Overige video's

Aardappelkoeken met gehaktballetjes en broccoli

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 840 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
57 g
22 g

Bereiden

  1. Rasp de aardappelen grof. Laat ze in een schone doek of zeef uitlekken. Druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  2. Meng het gehakt met zout, peper, 1 ei en paneermeel. Vorm er kleine balletjes van.
  3. Klop de andere eieren los met zout, peper en crème fraîche. Schep het kerriepoeder, de bloem en aardappelrasp erdoor. Vorm er 4 aardappelkoeken van. Bak deze in 4 eetlepels olie aan beide kanten goudbruin.
  4. Bak intussen in de rest van de olie de gehaktballetjes rondom bruin, voeg een scheutje water toe en laat tien minuten garen.
  5. Schep de gehaktballetjes uit de pan, voeg kookroom bij het bakvet, roer de peterselie erdoor en kook iets in. Voeg zout en peper en de gehaktballetjes toe.
  6. Kook de broccoli in 8 minuten beetgaar. Serveer de aardappelkoeken en de gehaktballetjes in de saus met de broccoli.
Voedingswaarde p.p.
Energie 840 kcal
Koolhydraten 38 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
57 g
22 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.