Overige video's

Aardappelkoek met spekjes, kool en brie

Voedingswaarde p.p.
Energie 690 kcal
Koolhydraten 46 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
19 g
Print

Bereiden

  1. Bak de spekjes krokant in een droge, hete koekenpan en zet apart.
  2. Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de kool en rösti 6-8 minuten. Bestrooi met paprikapoeder, zout en peper en schep regelmatig om.
  3. Verwarm de ovengrill of verwarm de oven voor op 200ºC.
  4. Druk de rösti en kool iets platter en leg de plakken tomaat erop.
  5. Verdeel de brie en spekjes erover en zet de pan circa 10 cm onder de ovengrill zodat de kaas smelt.
  6. Bestrooi met de peterselie en verdeel de rucola erover.

Bereidingstip

Vervang de brie door camembert voor een wat pittiger smaak.

Voedingswaarde p.p.
Energie 690 kcal
Koolhydraten 46 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
42 g
19 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Natascha van Beerendonk 31-03-2016
Kids vonden het lekker! Jammer dat in het recept niet vermeld staat wanneer en waar de spekjes toegevoegd moeten worden. Ook temperatuur van oven staat er niet bij. Met alleen de grill is het geheel een beetje lauw. Zeker voor herhaling vatbaar.