Overige video's

Aardappelgratin met amandel en gruyère

4 eenvoudig bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 760 kcal
Koolhydraten 55 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
44 g
22 g
Hoofdingrediënten Vastkokende aardappel (123)

Bereiden

  1. Breng de melk op smaak met nootmuskaat, zout en peper en breng aan de kook.
  2. Voeg de aardappelplakjes toe en kook ze in 12-14 minuten beetgaar. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Giet de aardappels af. Leg 1/4 van de aardappelplakjes in de ovenschaal met daarop een laagje amandelen en kaas. Giet er wat kookroom overheen.
  4. Herhaal deze lagen tot de ingrediënten op zijn en eindig met een laagje kaas. Bak de gratin circa 15 minuten in het midden van de oven.

Variatie

Vervang de gruyère door pecorino, belegen kaas of geitenkaas. Gebruik geroosterde magere spekblokjes in plaats van amandelen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 760 kcal
Koolhydraten 55 g
Eiwit 33 g
Vet
Waarvan verzadigd
44 g
22 g
Hoofdingrediënten Vastkokende aardappel (123)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.