Overige video's

Aardappelblini met zalm en dille-citroenroom

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 314 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
9 g
Hoofdingrediënten Gerookte zalm (114)

Bereiden

  1. Kook de  aardappels gaar in water met zout en stamp ze tot een fijne puree.
  2. Roer de bloem en 2 eetlepels crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  3. Klop de eieren erdoor tot het een dik beslag is. Klop de rest van de crème fraîche met een elektrische mixer in een kom stijf met de citroenrasp en een eetlepel citroensap.
  4. Verwarm steeds een beetje bakproduct in een kleine koekenpan en bak 4 dikke pannenkoekjes van het beslag.
  5. Leg ze op de bordjes en schep op elk pannenkoekje een lepel citroenroom en een paar plakjes zalm. Garneer met mooie takjes dille en versgemalen peper.

Bereidingstip

Vervang de kruimige aardappels eventueel voor kant-en-klare aardappelpuree.

Wijnadvies

Aanraders komen uit de Sauvignon Blanc-hoek: Sea Breeze, Berg Schaduw en Eco Balance bio.

Voedingswaarde p.p.
Energie 314 kcal
Koolhydraten 19 g
Eiwit 14 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
9 g
Hoofdingrediënten Gerookte zalm (114)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.