Overige video's

Aardappel-preisoep met oesterzwammen en spekjes

Voedingswaarde p.p.
Energie 430 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
17 g
Print

Bereiden

  1. Kook de aardappelblokjes in circa 15 minuten gaar in de bouillon.
  2. Bak de spekblokjes uit en zet ze apart.
  3. Pureer de aardappel met de bouillon. Schep de oesterzwammen en prei door de soep en verwarm circa 3 minuten tegen de kook aan.
  4. Voeg de spekjes en peterselie toe en breng de soep op smaak met versgemalen peper.
  5. Schep de crème fraîche erdoor of schep deze er voor het serveren op.
  6. Lekker met stokbrood en kruidenboter.

Bereidingstip

Maak de soep iets pittiger van smaak en voeg 1 theelepel kerriepoeder toe.

Voedingswaarde p.p.
Energie 430 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
17 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.