Overige video's

Aardappel-courgetteschotel met gehaktspiesjes

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng door het gehakt de ui, zout, peper, mosterd, ei en paneermeel.
  3. Vorm er 20 kleine gehaktballetjes van. Rijg ze per 5 stuks aan de spiesen. (Leg houten prikkers eerst even in water om verbranden tijdens het bakken te voorkomen.)
  4. Leg de aardappel- en courgetteplakjes dakpansgewijs in de ovenschaal.
  5. Meng 3 eetlepels olijfolie met knoflook en tijm. Verdeel deze olie over de ovenschotel en zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven (bij rauwe aardappelen 25 minuten).
  6. Bak intussen de gehaktspiesjes in de rest van de olie in 15 minuten gaar. Serveer ze op de ovenschotel.

Bereidingstip

Vervang mosterd in het gehakt door 1 theelepel sambal oelek.

Bestrooi het ovengerecht met geraspte belegen kaas.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.