Overige video's

Aan tafel gegrilde groenten
Aan tafel gegrilde groenten
(36)

Aan tafel gegrilde groenten

Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten

Voorbereiden

Snijd de kapjes van de paprika en snijd de paprika's in de lengte tweemaal door. Verwijder zaadlijsten en zaadjes. Schil de stukken paprika met een dunschiller. Snijd de stukken in repen. Verwijder de uiteinden van de courgettes en snijd ze vervolgens in plakken van 1 cm. Verwijder de uiteinden van de aubergine en snijd de aubergine in de breedte in dunne plakken. Snijd de gepelde uien in dunne ringen. Verwijder de velletjes bij de knoflooktenen en pers de tenen boven een vrij grote kom met een knoflookpers uit. Giet de olijfolie erbij en roer olie en knoflook door elkaar. Doe nu alle gesneden groenten in de kom en meng alles goed door elkaar. Alle stukken groenten moeten bedekt zijn met een dun laagje olie.

Bereiden

  1. Rooster, bak of gril de stukken groente op het uitgekozen apparaat (gourmetset, steengrill, teppanyaki) beetgaar of gaar.
  2. Zorg dat de aubergineplakken helemaal gaar zijn. Bestrooi de groenten op het bord met (zee)zout en desgewenst met peper.

Bereidingstip

Eet hier gegrilde of gebakken plakjes voorgekookte aardappels, voorgekookte krieltjes of beetgaar gekookte pasta bij

Wijnadvies

Schenk er een mediterrane rode wijn bij: Roussillon, Corbières, Languedoc, Cariñena, Valencia, Valdepeñas.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.