Overige video's

Berliner bollen

20 moeilijk bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 150 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
7 g
3 g

Voorbereiden

Zeef de bloem in een kom en voeg een snufje zout toe. Los de gist op in de melk en roer er een eetlepel suiker door. Laat de gist circa 20 minuten staan. Zodra er belletjes te zien zijn kan de gist worden gebruikt. Voeg eerst de gist toe aan de bloem en vervolgens de gesmolten boter. Meng door elkaar. Voeg de rest van de suiker toe en één voor één de eieren. Mix tot een dik deegachtig beslag en laat dit afgedekt een uur rijzen. Bestuif het aanrecht met bloem. Rol het deeg hierop uit tot een plak van 1 cm dik. Steek er een gelijk aantal rondjes uit met een doorsnede van circa 8 cm. Bestrijk de randen met losgeklopt eiwit. Druk in de helft van de rondjes een kuiltje. Schep een beetje jam in het kuiltje. Dek de gevulde rondjes toe met de overgebleven rondjes en druk de met eiwit ingesmeerde kanten op elkaar. Dek de bollen af en laat ze een half uur rijzen.

Bereiden

  1. Verhit de olie tot 160°C.
  2. Bak enkele Berliner bollen tegelijk in de hete olie in ongeveer 10 minuten gaar.
  3. Draai ze tijdens het bakken af en toe om. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  4. Bestrooi de afgekoelde Berliner bollen met een mengsel van rietsuiker en kaneelpoeder.
Voedingswaarde p.p.
Energie 150 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
7 g
3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.