Overige video's

Chocoladetaart met romige cranberryvulling

8 moeilijk tussengerecht, gebak
Waardering:
Waardeer:
Print

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eidooiers schuimig met 100 gram van de suiker. Klop de eiwitten in een andere kom stijf met de rest van de suiker. Verwarm de boter en 50 gram chocolade samen tot beide gesmolten zijn. Laat niet te heet worden. Zeef de cacao, koekkruiden en bloem boven de eidooiers en schep alles rustig door elkaar. Klop het chocolade-botermengsel erdoor tot alles goed is vermengd. Spatel de eiwitten voorzichtig erdoorheen. Giet het beslag in de springvorm en bak in circa 60 minuten gaar onder in de oven. Laat de taart afkoelen op een rooster.

Bereiden

  1. Roer de cranberrycompote goed los met de mascarpone.
  2. Laat voor het glazuur de rest van de chocolade in de slagroom smelten op een lage stand en roer goed door. Laat al roerend afkoelen tot lauwwarm.
  3. Snijd de taart horizontaal doormidden en bestrijk de onderkant met de cranberryroom. Leg de bovenkant erop.
  4. Zet de taart op het rooster boven een pan op een bakplaat. Giet het chocoladeglazuur over de taart en strijk met een groot mes de bovenkant glad. Laat overtollig glazuur wegvloeien langs de zijkant van de taart.
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.