Overige video's

Basisrecept paté

1 moeilijk brunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 2760 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 250 g
Vet
Waarvan verzadigd
155 g
50 g
Hoofdingrediënten Rode wijn (97)

Voorbereiden

Leg de blokjes vlees in een platte schaal en bestrooi met zout. Meng de ingrediënten voor de marinade met 4 geplette teentjes knoflook en 2 eetlepels olijfolie. Schenk de marinade over het vlees en schep even door. Laat afgedekt minimaal 4 uur (bij voorkeur een dag) marineren.

Bereiden

  1. Meng het brood met het ei en de room. Laat circa 10 minuten weken en prak het brood fijn.
  2. Bekleed de patévorm met 200 gram van het spek en laat de repen aan de zijkanten overhangen.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Snijd de rest van het ontbijtspek fijn. Bak samen met de kippenlevers en 1 teentje geperste knoflook in 1 eetlepel olie tot de levers roze zijn en bijna gaar. Bestrooi met zout en peper en laat afkoelen. Hak de levers grof.
  5. Neem het vlees uit de marinade en maal het in porties in de keukenmachine tot een grof gehakt.
  6. Meng het gehakt in een schaal met het broodmengsel, en de gehakte kippenlevers met spek. Breng op smaak met zout.
  7. Om te testen of het vleesmengsel goed op smaak is kun je een klein balletje ervan in kokend water garen en dan proeven.
  8. Schep het vleesmengsel in de vorm en druk goed aan. Tik een paar keer flink met de vorm op het werkblad om eventuele luchtbellen te verwijderen.
  9. Vouw de overhangende stukken spek over de bovenkant van de paté. Zet de vorm in een ovenschaal en vul de ovenschaal tot net onder de rand van de vorm met kokend water. Bak de paté in de oven in circa 1,5 uur gaar. Laat afkoelen.
  10. Laat overtollig vet en vocht weglopen en stort de paté op een schaal. Laat eerst buiten de koelkast afkoelen en daarna verder in de koelkast.

Variatie

Schep deze ingrediënten door het vleesmengsel en je geeft je basispaté steeds een andere smaak: 4 eetlepels gehakte cranberry's, dadels of abrikozen 2 eetlepels verse salie of tijm 4 eetlepels gehakte walnoten of hazelnoten 2 eetlepels groene peperkorrels uit pot 4 eetlepels gekookte hamblokjes

Voedingswaarde p.p.
Energie 2760 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 250 g
Vet
Waarvan verzadigd
155 g
50 g
Hoofdingrediënten Rode wijn (97)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.