Overige video's

Bananentaart

6 gemiddeld gebak
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 460 kcal
Koolhydraten 46 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
16 g

Bereiden

  1. Verwarm de boter met de suiker tot deze is opgelost en laat de saus op lage stand karamelliseren tot een goudbruine kleur. Roer ondertussen niet in de saus. Giet de karamel in de taartvorm en laat even afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Leg de plakken banaan in een waaiervorm op de karamel.
  4. Vorm een vierkante lap van het bladerdeeg op het werkblad en duw de randen goed op elkaar. Leg de lap over de bananen en knip de randen rondom bij maar ruim genoeg om het deeg naar binnen te duwen.
  5. Bak de taart in circa 25 minuten goudbruin. Laat even afkoelen en keer dan voorzichtig om op een groot bord. Verdeel de mascarpone over de taart.
Voedingswaarde p.p.
Energie 460 kcal
Koolhydraten 46 g
Eiwit 5 g
Vet
Waarvan verzadigd
28 g
16 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.