Overige video's

Babi pangang - gemarineerd varkensvlees

4 moeilijk hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 325 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
3 g
Hoofdingrediënten Hamlap (26)

Bereiden

  1. Maak de marinade door alle ingrediënten voor de marinade met een snufje zout en 2 eetlepels olie door elkaar te roeren. Leg het vlees minstens 2 uur in deze marinade. Schep het vlees af en toe om.
  2. Haal het vlees uit de marinade. Roer de tomatenpuree door de achtergebleven marinade.
  3. Verhit 4 eetlepels olie in een koekenpan en bak het vlees snel steeds roerend gedurende 4 minuten.
  4. Doe de marinade bij het vlees en temper de hittebron. Voeg bij gebruik van zeer mager vlees eventueel een scheutje water toe. Leg een deksel op de pan. Laat het vlees heel langzaam, gedurende een minuut of 30, gaar sudderen.
  5. Eet bij dit gerecht bijvoorbeeld witte of gele rijst en zoetzure groenten (atjar tjampoer).

Bereidingstip

Gebruik in plaats van hamlappen een iets vettere vleessoort, zoals schouderlappen of speklapjes.

De marinade in dit recept kan ook gebruikt worden voor spareribs/krabbetjes.

Wijnadvies

Vul het glas met een frisse Syrah of Shiraz uit Australië; of uit Zuid-Afrika. Of een eveneens fris geschonken Côtes du Rhône (15-17°C).

Voedingswaarde p.p.
Energie 325 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
3 g
Hoofdingrediënten Hamlap (26)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.