Overige video's

Albóndigas con salsa - Gehaktballen in tomatensaus

4 gemiddeld hapje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 430 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
8 g
Hoofdingrediënten Rundergehakt (144) Rode wijn (97)

Bereiden

  1. Kneed door het gehakt het ei, de helft van de ui, knoflook, brood, tijm en zout en peper.
  2. Vorm er kleine gehaktballetjes van.
  3. Verhit voor de saus 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de ui.
  4. Voeg de andere ingrediënten voor de tomatensaus toe. Verwarm alles en laat zachtjes koken tot een dikke saus ontstaat. Roer regelmatig.
  5. Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin.
  6. Voeg ze bij de saus en stoof zachtjes circa 15 minuten tot ze gaar zijn.
  7. Schep ze met de saus in kleine bakjes. Verwijder de laurierblaadjes.

Variatie

Vervang de helft van het rundergehakt door kalfsgehakt.

Wijnadvies

Deze geweldige klassieker uit de Spaanse keuken vraagt om een frisse rode of roséwijn, het liefst zonder houtopvoeding, een 'vino joven' (jonge wijn) van Vega Libre (Utiel-Requena) of Tesoro (Murcia).

Voedingswaarde p.p.
Energie 430 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
8 g
Hoofdingrediënten Rundergehakt (144) Rode wijn (97)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.