Overige video's

Ajam semur, gesmoorde kip

6 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 453 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
2 g

Bereiden

  1. Kruid de kip met zout en peper.
  2. Bak de uien en de knoflook in de olijfolie aan en laat vervolgens de kip meebakken tot deze goudbruin is.
  3. Doe er de tomaat bij en voeg naar smaak ketjap, nootmuskaat, peper en zout toe en het verkruimeld bouillonblokje.
  4. Laat op laag vuur, afhankelijk van de grootte van de kipdelen, circa 35 minuten zachtjes smoren.
  5. Voeg er circa 20 minuten voor het opdienen de aardappelschijfjes aan toe en giet er zoveel kokend water bij dat een en ander net onder staat. Laat langzaam gaar worden.
  6. Bestrooi het gerecht vlak voor serveren met de bosui.

Bereidingstip

Lekker met een frisse komkommersalade die is aangemaakt olie, azijn, peper en zout.

Voedingswaarde p.p.
Energie 453 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.