Overige video's

Kalkoen met champignon-druivensaus

Voedingswaarde p.p.
Energie 455 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
18 g
Print

Bereiden

  1. Snijd de kalkoenfilet in 4 platte stukken. Bestrooi ze met zout en peper.
  2. Verhit de boter en bak hierin de kalkoenfilets in 12 minuten zachtjes bruin en gaar. Schep ze uit de pan en houd ze even warm.
  3. Bak de champignons in het braadvet. Schenk de wijn erbij en laat deze iets inkoken.
  4. Roer de mosterd en crème fraîche erdoor. Schep de druiven door de saus. Serveer de kalkoen met de mosterdsaus.
  5. Lekker met rösti of gebakken krieltjes en broccoli of peultjes.

Wijnadvies

Kalkoen is evenals kip een allemansvriend. Zo is een witte Argentijnse torrontés zeer aan te bevelen, maar een rosé met een klein zoetje kan ook: denk aan Zuid-Afrikaanse pinotage.

Voedingswaarde p.p.
Energie 455 kcal
Koolhydraten 9 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
18 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.