Overige video's

Kabeljauw in rauwe ham

Voedingswaarde p.p.
Energie 290 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
11 g
Print

Bereiden

  1. Doe de zachte boter in een kom en roer er de kruiden en wat zout en peper door.
  2. Snijd de kabeljauw horizontaal zover in dat de helften net aan elkaar blijven zitten. Vouw de filets open en bestrijk ze met de boter. Vouw ze dicht en verpak ze in de plakken ham. Leg de pakketjes in de koelkast tot ze de oven ingaan.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de kabeljauwpakketjes in de ovenschaal. Zet de schaal 15 minuten in de voorverwarmde oven (dek indien nodig na 10 minuten af met een deksel of folie als de ham te snel mocht kleuren). Laat buiten de oven nog kort nagaren. De juiste oventijd is afhankelijk van de dikte van de filets.
  4. Lekker met gebakken aardappelen en sla.

Wijnadvies

Denk aan witte wijnen als Chardonnay, Soave of witte Bergerac. Schen ze bij 7-9°C.

Voedingswaarde p.p.
Energie 290 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
11 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.