Overige video's

Ierse stamppot van puree met witte kool

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 495 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
14 g
Hoofdingrediënten Witte kool (31)

Bereiden

  1. Kook de aardappels gaar en laat ze droog stomen. Maak er op de gebruikelijke manier met de melk en de boter een smeuïge puree van en breng die op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Houd de puree warm.
  2. Verwijder de dikke stronk uit de kool en snijd hem in smalle reepjes.
  3. Verhit een klontje boter in een pan en laat de spekjes af en toe omscheppend uitbakken.
  4. Doe de koolreepjes bij het spek in de pan en roerbak circa 5 minuten tot de kool zacht is en begint te kleuren. Laat de bosui kort meebakken.
  5. Schep het koolmengsel door de aardappelpuree en laat goed doorwarmen. Verdeel de stamppot over vier borden. Maak desgewenst een 'kuiltje' op het bord en schep daar gesmolten boter of bruine jus in.

Bereidingstip

Wie snel klaar wil zijn, neemt puree uit een pak of diepvriespuree en koopt gesneden kool. In plaats van witte kool kun je ook groene of savooienkool gebruiken.

Voedingswaarde p.p.
Energie 495 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
27 g
14 g
Hoofdingrediënten Witte kool (31)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.