Overige video's

Hutspot van ui, wortel, doperwtjes en kerrie

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 305 kcal
Koolhydraten 45 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
4 g
Hoofdingrediënten Winterwortel (195)

Bereiden

  1. Kook de aardappels gaar in water waaraan het bouillontablet is toegevoegd.
  2. Bak intussen in een koekenpan de uiringen in de olie en de boter in ongeveer 20 minuten zacht en glazig.
  3. Voeg na 10 minuten de wortelplakjes en de kerriepoeder toe. Leg een deksel op de pan en bak de wortelplakjes op een laag vuur beetgaar.
  4. Doe op het laatste moment de doperwten in de pan en laat ze ontdooien en warm worden. Schep het mengsel tijdens het bakken af en toe om. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Giet de aardappels af en vang het kookvocht op. Pureer met een stamper de aardappels. Voeg een scheutje kookvocht toe om een smeuïge puree te krijgen.
  6. Schep de kerrie-groenten door de puree. Dien meteen op.

Bereidingstip

Lekker met gebraden gehaktballetjes, een karbonaadje, braadworstje, saucijsje of stukje rookworst.

Wijnadvies

Wit past het beste: Riesling, Pinot Blanc of Pinot Gris uit de Elzas, maar ook Duitse Riesling Kabinett is hier op zijn plaats (7-9°C).

Voedingswaarde p.p.
Energie 305 kcal
Koolhydraten 45 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
4 g
Hoofdingrediënten Winterwortel (195)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.