Overige video's

Aardbeienbavarois

Aardbeienbavarois kun je makkelijk zelf maken. Met maar een paar ingrediënten zet je de bavarois in een half uur in de koelkast om hem op te stijven. Met dit recept steel je gegarandeerd de show!
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 690 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
47 g
29 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Zeef het citroensap.
  2. Week de gelatine (10 g) in een kom met water.
  3. Pureer 500 g schoongemaakte aardbeien met behulp van een staafmixer.
  4. Roer 150 gram suiker samen met het citroensap door de aardbeienpuree.
  5. Klop de slagroom stijf.
  6. Bestrijk de binnenkant van een puddingvorm of een kom met de olie.
  7. Los de geweekte gelatine op in circa 1 eetlepel warm water. Roer eerst de opgeloste gelatine door de aardbeienpuree. Roer daarna de stijfgeklopte slagroom door de aardbeienpuree.
  8. Giet dit mengsel in de vorm en laat de bavarois ca. 4 uur in de koelkast opstijven.
  9. Leg een bord of schaal, met de onderkant naar boven gericht, op de vorm. Dompel de vorm heel even in heet water en draai bord en vorm om.
  10. Laat de bavarois voorzichtig los uit de vorm op het bord komen. Garneer de bavarois met de resterende aardbeien mét groene kroontjes en trosjes aalbessen die door de resterende suiker zijn gewenteld.
Voedingswaarde p.p.
Energie 690 kcal
Koolhydraten 58 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
47 g
29 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.