Overige video's

Hertenbiefstuk met amandelroomsaus

Voedingswaarde p.p.
Energie 735 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
58 g
30 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Giet port of sherry over de rozijnen en zet ze apart. Rooster de geschaafde amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin.
  2. Verhit de boter en bak hierin de (herten)biefstukjes 2-3 minuten per kant. Bestrooi ze met peper en zout, schep ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  3. Voeg de rozijnen met port of sherry en de tijm bij het braadvet. Voeg de crème fraîche al roerende toe. Meng de helft van de amandelen erdoor.
  4. Serveer de (herten)biefstukjes met de saus en strooi de rest van de amandelen erover. Lekker met aardappelpuree of gekookte krieltjes en cranberrycompote.

Wijnadvies

Hier ga je voor een niet te zware, frisse, fruitige, elegante maar soepele droge rode wijn: een reserva of gran reserva uit Spanje, of een Chianti (reserve).

Voedingswaarde p.p.
Energie 735 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 35 g
Vet
Waarvan verzadigd
58 g
30 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.