Overige video's

Hertenbiefstuk met chocolade-wijnsaus

Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
11 g
Print

Voorbereiden

Neem de biefstukken circa 30 minuten voor het bereiden uit de koelkast en laat ze afgedekt staan.

Bereiden

  1. Verwarm de wijn met de appelstroop en wildfond voor de saus. Laat zachtjes iets inkoken. Voeg chocolade toe en laat deze smelten. Zet de saus apart.
  2. Bestrooi de hertenbiefstukken met zout en versgemalen peper. Kook de worteltjes en sugarsnaps met zout beetgaar.
  3. Verhit olie en de boter en bak de biefstukken op een hoge stand in 3 minuten per kant rosé. Haal het vlees uit de pan en laat het onder aluminiumfolie circa 5 minuten rusten.
  4. Verwarm intussen de chocolade-wijnsaus. Serveer het vlees, eventueel in plakken gesneden, met de saus en de groenten. Lekker met aardappelpoffers.
Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 34 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
11 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.