Overige video's

Herfstsalade met geitenkaas, stoofpeertjes en peperkoek

3 gemiddeld lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Voorbereiden

Schil de helft van de citroen in dunne sliertjes (alleen het gele gedeelte) en pers de vrucht. Voeg schil, sap en de kaneelstokjes bij de rode wijn. Leg de peren erin, halveer ze eventueel want ze moeten onderstaan. Kook ze in 45-50 minuten zachtjes gaar. Dit kan een dag van tevoren.

Bereiden

  1. Rooster de walnoten in een droge hete koekenpan. Verdeel de sla en de noten over de borden.
  2. Verpak de geitenkaas met per plak 1 eetlepel honing erop in het ontbijtspek. Meng sap, rasp, olie, mosterd en azijn voor de dressing.
  3. Verwijder de klokhuizen uit de peren en snijd de peren in plakjes of blokjes. Verdeel ze over de sla en giet de dressing erover.
  4. Bak de geitenkaaspakketjes 2 minuten per kant in een droge hete koekenpan en leg ze op de salade. Strooi de tijm erover.
  5. Bestrijk de plakjes peperkoek met de marmelade en maal er een beetje peper over. Snijd ze in driehoekjes of repen en leg ze op de salade.

Bereidingstip

Liever geen wijn? Stoof de peren dan in druiven- of bessensap.

Variatie

Vervang geitenkaas door camembert of brie. Breid de salade eens uit met blauwe bessen of witte druiven.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.