Overige video's

Hele forel uit de oven met Marokkaanse kruiden

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 360 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
3 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Meng 2 eetlepels olie met een theelepel zout, alle specerijen en de rasp en het sap van de sinaasappel in een kom en smeer hier de forellen van binnen en buiten mee in. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Leg de forellen naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier. Schuif ze in de oven en bak ze in circa 20 minuten bruin en gaar.
  3. Bak ondertussen de amandelen in de rest van de olie tot ze lichtbruin zijn. Voeg de koriander toe, bak nog even mee en bestrooi dit met zeezout.
  4. Leg de forellen op borden en bestrooi ze met de gekruide amandelen. Lekker met rijst of couscous en groene groenten.

Bereidingstip

Voor liefhebbers van visfilet: vervang de forel door tilapiafilet.

Wijnadvies

Lekker met Riesling van Arthur Metz of Lizard. Ook rosé doet het goed bij deze bereiding. Een Spaanse van Vega Libre bijvoorbeeld.

Voedingswaarde p.p.
Energie 360 kcal
Koolhydraten 3 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.