Overige video's

Heldere soep met oesterzwammen

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 95 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
4 g
1 g

Bereiden

  1. Verhit de olie in een soeppan. Fruit hierin de gepelde geperste knoflook. Schep de peultjes en wortel erdoor en roerbak 2 minuten.
  2. Voeg de gember toe en bak deze 1 minuut mee samen met de oesterzwammen.
  3. Voeg citroensap, bouillon en oestersaus toe. Breng aan de kook en kook zachtjes totdat de groenten beetgaar zijn.
  4. Serveer de soep bestrooid met koriander.

Bereidingstip

In plaats van oestersaus kun je ook sojasaus gebruiken.

Variatie

Vervang de peultjes door stukjes lente-/bosui en de koriander door peterselie.

Wijnadvies

Een glaasje Elzasser gewurztraminer maakt het geheel af.

Voedingswaarde p.p.
Energie 95 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 3 g
Vet
Waarvan verzadigd
4 g
1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.