Overige video's

Hartig gevulde kerstboom

4 gemiddeld brunch, hapje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 505 kcal
Koolhydraten 53 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
6 g
Hoofdingrediënten Rundergehakt (149)

Bereiden

  1. Snijd de velletjes hartige taartdeeg diagonaal doormidden zodat je 20 gelijke driehoeken krijgt.
  2. Kneed het rundergehakt goed door met de gehaktkruiden, de helft van 1 losgeklopt ei en 1 à 2 eetlepel paneermeel. Vorm er 10 gelijke langwerpige balletjes van.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg 10 driehoekjes hartige taartdeeg op het werkblad en leg hierop een balletje gehakt. Druk het gehakt een beetje platter en leg de andere driehoekjes erbovenop.
  4. Duw de zijkanten van het deeg op elkaar en snijd er met een klein mesje kartels in tot een kerstboomvorm.
  5. Leg alle kerstbomen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk ze met de rest van het ei en bestrooi met 20 g pijnboompitten.
  6. Bak de kerstbomen in circa 10 à 15 minuten gaar en bruin. Serveer ze warm of koud.

Bereidingstip

Maak bovenin de boompjes een gaatjes en rijg daar een mooi lintje doorheen voordat je de boompjes serveert.

Voedingswaarde p.p.
Energie 505 kcal
Koolhydraten 53 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
6 g
Hoofdingrediënten Rundergehakt (149)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.