Overige video's

Groene salade met peultjes en gerookte kip

6 eenvoudig lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 260 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
3 g

Bereiden

  1. Roer het citroensap door de kip. Roer de mayonaise en afgekoelde kippenbouillon door elkaar tot een vrij dunne slasaus.
  2. Kook de peultjes in iets gezouten water in ongeveer 6 minuten beetgaar. Giet ze af. Dompel de peultjes in koud water om het kookproces te stoppen. Laat ze vervolgens goed uitlekken en afkoelen.
  3. Leg de slablaadjes in een schaal en meng de peultjes, stukjes kip, geknipte bieslook en walnoten erdoor heen. Bewaar enkele walnoten voor de garnering.
  4. Garneer de salade met walnoten en enkele sprieten bieslook.

Variatie

Vervang de gerookte kipfilet door eenzelfde hoeveelheid gaargekookte of gebakken en daarna afgekoelde kipfilet die in reepjes of blokjes wordt gesneden. Vervang de walnoten door pijnboompitten.

Wijnadvies

Lekker met een stevig smakende cépage chardonnay of een chablis (9-11°C).

Voedingswaarde p.p.
Energie 260 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.