Overige video's

Gevulde tomaten uit de oven

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 185 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
8 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de kapjes van de tomaten en hol de tomaten met behulp van een lepel uit, strooi er wat zout in en laat ze omgekeerd circa 15 minuten op keukenpapier uitlekken.
  2. Snijd het vruchtvlees in stukjes en laat deze tomaatstukjes in een zeef uitlekken.
  3. Roer de boter tot een smeuïge massa. Voeg driekwart van de peterselie, eidooiers, kaas, bloem, slagroom en uitgelekte stukjes tomaat toe en meng alles door elkaar.
  4. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het botermengsel. Vul hiermee de tomaten. Plaats de tomaten in een vuurvaste schaal. Laat de tomaten circa 15-20 minuten in de oven souffleren.
  5. Serveer de tomaten op een klein bordje en strooi er wat fijngehakte peterselie omheen.

Wijnadvies

De kaas vraagt om een stevig tegenwicht: kies daarom voor een Chardonnay uit de gebieden Vins de Pays uit het zuiden van Frankrijk (7-9°C).

Voedingswaarde p.p.
Energie 185 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
8 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.