Overige video's

Gevulde tomaten met spinazie en kaas

4 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 270 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
10 g

Bereiden

  1. Snijd de kapjes van de tomaten en hol de tomaten uit. Zet het vruchtvlees apart. Bestrooi de binnenkant van de uitgeholde tomaten met zout en peper en zet ze omgekeerd weg.
  2. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de knoflook en het sjalotje.
  3. Voeg de pijnboompitten toe en bak ze even mee.
  4. Schep de spinazie en het vruchtvlees van de tomaten erdoor totdat de spinazie is geslonken en het vocht verdampt. Vul de tomaten met dit mengsel.
  5. Verwarm de ovengrill. Klop de crème fraîche los met de kaas. Verdeel dit over de gevulde tomaten. Strooi er een vleugje paprika- of kerriepoeder over en zet de tomaten onder de grill tot de vulling goudbruin is (5-10 minuten).

Bereidingstip

Lekker met gebakken aardappelen of tagliatelle.

Variatie

Maak eens Provençaalse tomaten: halveer de tomaten horizontaal, bestrooi ze met een mengsel van zout, peper, fijn broodkruim, gehakte peterselie, gehakte tijm, geperste knoflook, geraspte sinaasappelschil en olijfolie. Zet ze onder een hete ovengrill. Voor Oosterse gevulde tomaten tomaten: gratineer ze met een mengsel van gehakte pinda's of walnoten, sesamzaadjes en sesamolie.

Voedingswaarde p.p.
Energie 270 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
10 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.