Overige video's

Gevuld Toscaans gehaktbrood

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 460 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
10 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Doe het gehakt in een kom. Voeg de verkruimelde beschuiten, de eieren, ui, zout, peper, nootmuskaat naar smaak en peterselie toe. Kneed alles met vochtig gemaakte handen goed door elkaar. Meng de olijven en de tomaatjes door het gehakt.
  2. Smeer de bakplaat in met boter of olie. Kneed het gehakt in een platte bol en leg het in het midden van de bakplaat.
  3. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak het gehaktbrood in ca. 1 uur gaar. Controleer met een houten satépen of het gehakt gaar is. Prik hem in het gehakt. Als hij er droog weer uitkomt is het brood klaar.
  4. Haal het gehaktbrood uit de oven en laat het even rusten alvorens het van de bakplaat te nemen. Leg het gehaktbrood op een schaal en snijd het, eventueel aan tafel, in plakken. Leg groenten naar keuze om het gehaktbrood heen.

Bereidingstip

Serveer er bijvoorbeeld broccoli, kerstomaatjes, in stukjes gesneden wortel, olijven, zongedroogde tomaatjes en aardappelpuree bij.

Wijnadvies

Uitstekend te combineren met een Santa Balera cabernet sauvignon/merlot of een Viña Maipo Carmenère, beide uit Chili.

Voedingswaarde p.p.
Energie 460 kcal
Koolhydraten 17 g
Eiwit 30 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
10 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.