Overige video's

Gevuld brood

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 765 kcal
Koolhydraten 86 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
9 g

Bereiden

  1. Bereid de broodmix volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar vervang boter door de olie.
  2. Verwarm, voor de vulling, de olie en bak hierin het ontbijtspek knapperig. Voeg ui en paprika toe en fruit circa 4 minuten.
  3. Voeg de knoflook en Provençaalse kruiden toe en fruit nog een minuut. Doe het gehakt erbij en bak dit rul.
  4. Laat het gehaktmengsel in een vergiet uitlekken. Breng het op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
  5. Verwarm de oven voor op 200ºC. Rol na de tweede rijsbeurt het deeg uit tot een dikke lap. Verdeel de afgekoelde vulling hierover en vouw de lap aan twee kanten naar binnen of rol het losjes op.
  6. Leg de rol met de naad naar beneden op de bakplaat en bestrijk met het ei. Bestrooi met zeezout en rozemarijn.
  7. Bak het brood in circa 25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat afkoelen tot lauwwarm en snijd in stukken.
Voedingswaarde p.p.
Energie 765 kcal
Koolhydraten 86 g
Eiwit 36 g
Vet
Waarvan verzadigd
30 g
9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.