Overige video's

Gestoofde, gegratineerde groenten

4 eenvoudig hoofdgerecht, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verhit de olie in een pan en bak hierin de gesnipperde ui zacht en glazig.
  2. Voeg de repen paprika, de ourgetteplakjes, de sperziebonen, de tomaten inclusief het vocht uit blik en de knoflook uit de knijper toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer alles goed door elkaar.
  3. Voeg ongeveer een kwart liter water toe. Breng alles aan de kook. Temper de hittebron en stoof de groenten met een deksel op de pan circa 10 minuten.
  4. Roer de peterselie door de groenten. Schep de groenten in een vuurvaste schaal.
  5. Bestrooi de groenten met de geraspte kaas en plaats de schaal enkele minuten onder de ovengrill. Zet de schaal op tafel zodra de kaas is gesmolten.

Bereidingstip

Eet bij dit gerecht warm stokbrood, pasta of rijst.

Wijnadvies

Heerlijk met een glaasje Chianti, niet te zwaar en lekker fruitig. Wellicht ook een beetje koel schenken (14-16°C).

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.