Overige video's

Geroosterde rode uien uit de oven

6 eenvoudig bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 105 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
1 g

Bereiden

  1. Snijd de bovenkant van de uien kruislings en diep in. De uien moeten nog net niet uit elkaar vallen.
  2. Verwarm de oven voor op 190°C. Smeer de bodem van een vuurvaste schaal dun in met 1 eetlepel olijfolie.
  3. Breng in een soeppan lichtgezouten water aan de kook en kook de uien 4 minuten. Laat ze in een vergiet uitlekken.
  4. Giet olijfolie in een kom en wentel de uien door de olie. Leg ze in de schaal en besprenkel ze met balsamico-azijn. Bestrooi de uien met zout en peper.
  5. Rooster de uien in het midden van de oven gedurende ca. 20 minuten. Verdeel de uien en het vocht uit de schaal over de borden.

Bereidingstip

Eet deze uien bijvoorbeeld bij karbonades, lamskoteletten of lamsbout.

Wijnadvies

Bij gebakken of gegrild vlees geserveerd (zie tip) wordt het extra smaakvol met een grenache of syrah/shiraz wijn uit Zuid-Frankrijk, Spanje of Australië.

Voedingswaarde p.p.
Energie 105 kcal
Koolhydraten 7 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.