Overige video's

Geroosterde pitapuntjes met hummus

2 gemiddeld bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 595 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
5 g
Hoofdingrediënten Kikkererwten (74)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de olie met de shoarmakruiden of paprikapoeder.
  2. Snijd de broodjes overlangs open en snijd de helften in vieren. Bestrijk ze met de kruidenolie. Leg ze met de oliekant naar boven op een bakplaat en rooster ze in het midden van de oven in ca. 10 minuten goudbruin en krokant.
  3. Giet ondertussen de kikkererwten af, spoel er koud water over en laat ze goed uitlekken.
  4. Pel het teentje knoflook. Pureer de erwten met knoflook, mayonaise, koriander, komijn, chilipoeder en peper en zout tot een dikke pasta.
  5. Verdeel de hummus over de pitapuntjes. Leg deze op een schaal met de in partjes gesneden citroen.
Voedingswaarde p.p.
Energie 595 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
5 g
Hoofdingrediënten Kikkererwten (74)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.