Overige video's

Geroosterde gemarineerde rollade

Print

Bereiden

  1. Bestrijk het vlees met een mengsel van olie, ketjap en geperste knoflook. Laat de rollade hierin 30 minuten marineren.
  2. Verwarm de oven voor op 170°C. Verwarm de bouillon, giet deze in de braadslee of ovenschaal en zet deze in de oven.
  3. Voeg het marinadevocht bij de bouillon en leg de knolselderij en bleekselderij erin. Leg de rollade op een rooster boven de braadslee met bouillon en groenten in de oven.
  4. Rooster het vlees in 75 minuten gaar en bruin.
  5. Boen de aardappelen schoon onder warm water en prik de schil hier en daar in. Verpak ze in aluminiumfolie en leg ze de laatste 50 minuten naast de rollade in de oven.
  6. Bestrijk het vlees de laatste 15 minuten met de honing.
  7. Snijd het vlees in plakken. Serveer de gepofte aardappelen erbij. Schep de groenten uit de bouillon en leg ze erbij.

Bereidingstip

Snijd de bovenkant van een bol knoflook en laat deze naast het vlees met de aardappels 1 uur poffen. Serveer de gepofte knoflook bij het vlees.Laat het braadvocht en de bouillon inkoken. Voeg zout en peper en eventueel gehakte peterselie toe en serveer deze saus bij het gerecht.

Wijnadvies

Rollade is een groot wijnliefhebber! Rosé past goed, Tesoro en Vega Libra bijvoorbeeld. Ook rood schenkt veel plezier: Danie de Wet Pinotage en Cabernet/Merlot. Maar ook de witdrinkers komen aan hun trekken met Danie de Wet en Viña Maipo Chardonnay.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.